Persoanele nefericite se uită mai mult la televizor

noiembrie 17, 2008

woman-tvPersoanele care nu sunt fericite se uită mai mult la TV decât oamenii fericiţi, dedicând cu 30% mai mult timp acestei activităţi, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Maryland, informează ediţia electronică a cotidianului britanic Telegraph.

Rezultatele studiului au arătat că oamenii fericiţi socializează mai mult, citesc mai mult presa şi au relaţii sexuale mai dese, spre deosebire de persoanele mai puţin fericite, care petrec mai mult timp în faţa televizorului. Cercetătorii americani au ajuns la această concluzie după ce au analizat obiceiurile sociale ale unui grup format din 30.000 de persoane, în perioada 1975 – 2006.

„Datele sugerează că TV-ul poate oferi telespectatorilor un sentiment de satisfacţie pe termen scurt, dar în schimbul unei maladii pe termen-lung”, a spus un membru al echipei de sociologi.

„Ceea ce oamenii spun de obicei despre TV este că «este o pierdere de vreme şi nu distractiv în mod special dar showurile pe care le-am văzut aseară au fost într-adevăr foarte bune»”, a completat el.

Se pare că principalul motiv pentru care oamenii consideră televiziunea atrăgătoare este că privitul la TV îi scuteşte de efortul de a planifica, a plăti sau a cheltui energie pentru a se distra, constituind „un refugiu pentru oamenii care sunt deja nemulţumiţi de ei înşişi şi de viaţa lor”.

Profesorul Martin de la Universitatea din Maryland i-a comparat pe cei care urmăresc compulsiv programe TV cu cei dependenţi de droguri. „Activităţile de dependenţă produc plăcere pe moment dar regret şi vinovăţie pe termen lung”, a spus el.
mediafax.ro

One Response to “Persoanele nefericite se uită mai mult la televizor”

  1. BoBo Says:

    Înseamnă că daca eu n-am televizor sunt fericit?:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: