iPhone 3G s-a lansat. Febra a cuprins mai intai Noua Zeelanda si Japonia

iulie 11, 2008

Noul iPhone dotat cu tehnologia 3G produs de Apple a fost lansat vineri, Noua Zeelanda si Japonia fiind primele piete unde terminalul a fost intampinat cu frenezie dupa zile intregi de asteptare, scrie International Herald Tribune. Versiunea anterioara, lansata in iunie 2007, a fost cumparata de peste 270.000 de persoane in numai cateva zile. iPhone 3G se lanseaza astazi in 22 de tari si este asteptat in 70 de tari, inclusiv in Romania, pana la sfarsitul acestui an.

iPhone 3G si-a facut debutul in magazinele din Noua Zeelanda, Jonny Gladwell, un student de 22 de ani, fiind cel care, dupa aproape 60 de ore de asteptari, a fost primul din lume, care a cumparat noul telefon de la un distribuitor autorizat.

Oficialii Vodafone, distribuitorul iPhone 3G in Noua Zeelanda, au anuntat ca au vandut 400 de telefoane in dimineata zilei de vineri. Softbank, care vinde iPhone in Japonia, a precizat ca peste 1500 de persoane asteptau la rand in fata magazinului din Tokio chiar inainte de lansarea telefonului.

Analistii se asteapta ca noul iPhone sa atraga nu mai putin de 10,5 milioane de cumparatori la nivel mondial in acest an. Cu versiunea anterioara avand vanzari de sase milioane unitati pana in prezent, specialistii spun ca iPhone 3G va ajuta Apple sa-si atinga tinta de 10 milioane telefoane vandute pana la sfarsitul acestui an.

Multi se indoiesc insa de faptul ca iPhone 3G va fi bine primit pe cea mai mare piata asiatica, Japonia, in conditiile in care telefonul nu ofera servicii de televiziune sau de plati electronice atat de raspandite aici.

Telefonul iPhone cu tehnologia 3G se vinde in doua variante de 8 GB si de 16 GB si este comercializat de astazi in 22 tari. Este vorba de Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Hong Kong, Irlanda, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Noua Zealanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia si Elvetia. Apple a promis ca iPhone 3G va fi prezent in peste 70 de tari pana la sfarsitul acestui an, inclusiv in Romania, unde va fi comercializat oficial de Orange.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: